Release 20.11 - Nieuws / Releases - Zermelo Support

Nov 10 2020

Release 20.11

Lijst van auteurs

Op dinsdag 17 november presenteren we u versie 20.11 van Zermelo Desktop en Portal.

Thuismelden Docent

Vanaf deze versie kunt u in de Dagroostermodule docenten thuismelden. U doet dit als de docent door omstandigheden de les vanuit huis wil geven. U kunt per les aangeven of de les een surveillant nodig heeft. Deze surveillance telt als vervanger en zal in het portal ook zichtbaar zijn onder Meerwerk.

Het thuismelden van een docent doorloopt u in een aantal stappen.

In Dagrooster > Activiteiten en afwezigheden bewerken vindt u de optie Vrij #Thuis. U voert deze in bij de docent.

Vervolgens geeft u aan of de les mét of zonder vervanger doorgaat.

In het Dagroosterscherm ziet u de les terug met het camerasymbool. U kunt nu op de gebruikelijke manier een "vervanger" toevoegen aan de les.

Thuisgemelde docenten ziet u op de volgende manier terug in het Dagroosterscherm.

Bekijken (wijzigingen) leerlingdeelnames bij publiceren

In de vorige release (Desktop 20.10) is de nieuwe roosterpublicatie beschikbaar gemaakt. In het portal kunt u aangeven vanaf welke datum u gebruik wilt maken van deze nieuwe publicatie.

Aan de nieuwe publicatie is vanaf versie 20.11 het bekijken van de leerlingdeelnames tijdens het publiceren toegevoegd.

Wanneer een leerling bijvoorbeeld wijzigt van lesgroep kunt u bij beide lessen zien wat er wijzigt aan de leerlingdeelnames.

Klik in de kolom 'Lln' om bij de betreffende les de leerlingdeelnames te bekijken.

Ook de wijzigingen zoals afmeldingen door de Roostermaker worden hier zichtbaar.

WebApp Docent: Leerlingen online

Docenten kunnen vanaf nu in de WebApp het leerlingaantal zien wat online aansluit bij een les.

Deze leerlingen worden in het overzicht al weergegeven naast het symbooltje van het cameraatje.

WebApp: Wachtwoord wijzigen

Voor alle gebruikers van de WebApp is de optie Wachtwoord wijzigen toegevoegd. U vindt deze onder menu Instellingen.

Uiteraard is deze optie alleen beschikbaar indien de gebruiker niet inlogt via een externe authenticatie zoals SSO of een SAML koppeling.