Overslaan naar hoofdinhoud

Verslag symposium 2022 - Nieuws / Zermelo Magazine - Zermelo Support

Nov 22 2022

Verslag symposium 2022

Lijst van auteurs


We verheugden ons op een mooi symposium bij het NBC zoals we dat ook de afgelopen twee jaar hoopten te organiseren, maar waarbij Covid roet in het eten gooide. En gelukkig, het zag er naar uit dat we geen coronabeperkingen zouden krijgen rond 12 oktober! De voorbereidingen voor de dag waren in volle gang, presentaties kregen vorm, de zalen waren gereserveerd en de opstellingen van de standjes in de hal was rond. Op rolletjes dus. Tot één van de collega's over een grote brand in een congrescentrum in Nieuwegein las. Wat een ellende voor de locatie zelf, en wij zagen het symposium al in de problemen komen...

In allerijl zochten we een nieuwe locatie. Theater- en congrescentrum Spant! bood gelukkig uitkomst en met een paar kleine aanpassingen konden we het programma voorbereiden en uitvoeren zoals gepland. We zijn nog altijd erg blij dat we op deze korte termijn nog bij hen terecht konden en ze ons zo goed hebben geholpen om er voor onze gasten een mooie dag van te maken. En gasten waren er een hoop! Ruim vijfhonderd deelnemers uit het hele land arriveerden rond een uur of tien in Bussum. Bekende roostermakers die al jaren meedraaien, maar ook vele nieuwe gezichten. Na een kopje koffie werd iedereen welkom geheten door dagvoorzitter Ulbe en volgde een plenaire presentatie over de ontwikkelingen binnen Zermelo. In zes stappen namen collega’s Natasja, Leoniek, Niek en Dennis het publiek mee in het proces van roostermaken. Roostermaken in de breedste zin van het woord, waarbij ook de visie en het beleid van de school van belang zijn.

Na de algemene sessie in de ochtend, kwam verdieping op diverse onderdelen aan bod in de keuzepresentaties. Deelnemers konden een ochtend- en middagsessie kiezen uit acht onderwerpen. Zo waren er onder andere sessies over uitdagingen in het dagroosteren, keuzelessen, of formatie-inzet over scholen heen. Zermelocollega's Bauk en Ruben lieten hun publiek fanatiek zwaaien met rode en groene kaartjes bij het bespreken van allerlei handigheden in het portal en in de desktop. Mandy, Elles en Nienke gaven een demonstratie van de WebApp en beantwoorden daarbij zoveel mogelijk vragen vanuit een zeer actief publiek. 

Tussen de presentaties door was er volop gelegenheid om collega’s van andere scholen te ontmoeten. Ook waren vertegenwoordigers van partijen Magister, Speyk, WorkFlows, Topicus, ItsLearning en Klik aanwezig om met deelnemers in gesprek te gaan. De liefhebbers van buitenlucht zijn met collega Laura een stukje gaan wandelen tijdens de lunchpauze, waar het prachtig weer voor was. En hoewel niet iedereen fan was, is er flink gelachen tijdens een intermezzo van het inhoudelijke programma door caberatier Johan Goossens. 

We zijn altijd blij om te zien dat het symposium voor de deelnemers een informatieve en leuke dag is. Een groot aantal heeft na afloop onze evaluatie ingevuld en we gaan zeker aan de slag met alle feedback. Zo kunnen we volgend jaar weer nieuwe elementen aan de dag toevoegen en zullen we zorgen voor een passende balans tussen inhoud en ruimte voor het ontmoeten van collega's. Dank aan allen die aanwezig waren en we hopen volgend jaar weer veel bekende, maar ook zeker nieuwe gezichten te zien!