Overslaan naar hoofdinhoud

Samenwerken met: WIS - Nieuws / Zermelo Magazine - Zermelo Support

Nov 22 2022

Samenwerken met: WIS

Lijst van auteurs

Wie is WIS?

Al bijna 20 jaar is WIS de leverancier voor innovatieve standaard softwareoplossingen binnen het onderwijs. Door de 100% onderwijsfocus zijn we een specialist binnen de sector en bedienen we meer dan 2 miljoen ouders en leerlingen in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Onze focus binnen onderwijsinstellingen richt zich op de ondersteunende diensten zoals communicatie, administratie en financiën zodat de medewerkers met behulp van onze software hun dagelijkse werk sneller en efficiënter kunnen uitvoeren.


Wat doen wij?

Met WIS Collect kunnen scholen eenvoudig facturen sturen naar ouders en kunnen ouders deze facturen met iDeal betalen. Ook de complete afhandeling van debiteurenbeheer en de administratieve vastlegging in financiële systemen kan met WIS Collect gedaan worden.

Daarnaast helpen wij scholen op het gebied van communicatie in de volledige breedte. Voor het sturen van nieuwsbrieven naar interne en externe doelgroepen gebruiken onze klanten WIS Communicator. Met WIS Websites zorgen we ervoor dat de kracht van een school wordt gepresenteerd in een digitale weergave en met WIS Portal creëren we een afschermde omgeving voor ouders, leerlingen en/of personeel. Rondom oudercommunicatie in het voorgezet onderwijs bieden we de VO app aan voor scholen die snel en laagdrempelig met ouders willen communiceren.


Samenwerking met Zermelo

Een groot voordeel van onze software is dat we verschillende applicaties samen laten komen in één omgeving waar alle informatie overzichtelijk wordt gepresenteerd. Hierbij kunnen scholen zowel eigen content tonen als een koppeling maken met andere systemen die binnen de school in gebruik zijn zoals Office365, Somtoday en Magister.

We zijn trots op de samenwerking met Zermelo en hebben veel gezamenlijke klanten die vanuit deze centrale omgeving ook koppelen met de Webapp van Zermelo. Op deze manier maken we het voor ouders gemakkelijker om toegang te krijgen tot de gewenste informatie zonder dat ze opnieuw hoeven in te loggen. Naast de weergave van informatie uit Zermelo kunnen ouders ook eenvoudig hun inschrijving voor de ouderavond doorgeven.


Waar zijn wij mee bezig?

Recentelijk hebben wij onze nieuwste communicatie-oplossing gelanceerd, de Voortgezet Onderwijs App. Wij werken hierin samen met de app-specialisten van ParentCom die sinds vorig jaar onderdeel uitmaken van WIS. Met de VO App communiceer je op een hedendaagse en laagdrempelige manier met ouders en leerlingen. Zo kun je pushberichten versturen en kunnen ouders 1-op-1 communiceren met docenten. Groot pluspunt is de presentatie die geheel in eigen huisstijl van de school is, zodat de school zich onderscheidend kan presenteren naar leerlingen en ouders.

Onze meest recente toevoeging aan slimme oplossingen is de mogelijkheid om digitaal nieuwe leerlingen te laten aanmelden. Het afhandelen van inschrijvingen vergt vaak veel handwerk en met Leerlingaanmelden.nl is dit nu digitaal mogelijk! De oplossing biedt scholen het gemak van een uitgebreid digitaal formulier wat door de ouders van nieuwe leerlingen wordt ingevuld. De school kan deze gegevens eenvoudig overzetten naar Somtoday of Magister en bespaart daarmee enorm veel tijd en vooral: heel veel handwerk!

Meer weten over onze oplossingen? Kijk eens op wis.nl en nodig ons uit voor een gesprek over de mogelijkheden.