Release 21.05 - Nieuws / Releases - Zermelo Support

May 7 2021

Release 21.05

Lijst van auteurs

Op dinsdag  11 mei presenteren we u versie 21.05 van Zermelo Desktop en Portal.

• Roosterproject online opslaan

Roosterproject online opslaan

Vanaf deze versie kunt u uw roosterproject voor schooljaar 2021-2022 online, in het portal, opslaan! U hoeft niet meer zelf het roosterproject op uw computer of de netwerkschijf van school te bewaren. Het project wordt bewaard in het portal en is altijd beschikbaar als u toegang heeft tot het portal.

Lees ook de handleiding!

Komend schooljaar lokaal of online

U heeft uw project voor komend schooljaar waarschijnlijk al aangemaakt. Deze staat lokaal op uw computer of bijvoorbeeld op een netwerkschrijf van school. U kunt dit project eenmalig overzetten naar een online project. Alle roosterbestanden worden dan naar het portal weggeschreven en uw project staat online opgeslagen. Vanaf dat moment werkt u altijd in het online project.

Project overzetten naar online project

Als u ervoor kiest het project voor komend jaar online op te gaan slaan, dan doet u dit door het project eenmalig te migreren. Vanaf versie 21.05 heeft u in de desktop de optie om rechts bovenin het scherm te klikken op de oranje knop 'Lokaal'. Hiermee kunt u uw project overzetten naar een online project.

Lokaal opgeslagen projectBestanden overzettenOnline opgeslagen project

Na het overzetten van de roosterbestanden wordt direct het online project voor u geopend. U kunt dus direct verder werken in de desktop.

Let op:  zet het project pas over naar een online project als alle roostermakers van dit project minimaal met versie 21.05 van Zermelo Desktop werken.

Online project starten

U start een online project vanuit het portal.

Als u klikt op het icoontje om de desktop te starten verschijnt er een nieuw schermpje. Hierin staan de online projecten waar u roostermaker van bent. U selecteert het gewenste project en kiest voor 'Starten'. De desktop start met het geselecteerde project.

Wilt u toch nog een lokaal project starten, bijvoorbeeld het lopende schooljaar. Dan kiest u voor 'Lokaal roosterproject'. In dat geval start de desktop op waarna u zelf het juiste project aanwijst.

Lees ook onze handleiding over dit onderwerp. Hierin vindt u uitgebreidere informatie over de procedure en algemene informatie over het online project.