Overslaan naar hoofdinhoud

Eind juni beschikbaar: docenten plannen zelf een afspraak in - Nieuws / Zermelo Magazine - Zermelo Support

Jun 22 2023

Eind juni beschikbaar: docenten plannen zelf een afspraak in

Lijst van auteurs

U zoekt als docent een lokaal om in een tussenuur rustig toetsen na te kunnen kijken? Of om met een aantal leerlingen een toets na te bespreken? Vanaf eind juni kunt u als docent zelf deze afspraken inplannen!

U kunt medewerkers het recht geven om afspraken in te plannen. Dit betekent dat zij in de Zermelo WebApp in de huidige en de volgende week een overleg kunnen plaatsen in het rooster. Zij kunnen bij dit overleg collega's, leerlingen en zelfs hele lesgroepen uitnodigen. Een docent kan aangeven of een bepaald lokaal de voorkeur heeft of dat het overleg online of zonder lokaal plaatsvindt. De WebApp zoekt vervolgens het meest gunstige moment voor dit overleg voor alle deelnemers, rekening houdend met bijvoorbeeld tussenuren en lokaalvoorkeuren. De docent kan uit de verschillende voorstellen het gewenste moment kiezen waarna alle deelnemers de nieuwe afspraak in hun rooster zien.

De applicatiebeheerder bepaalt zelf of docenten deze afspraken mogen plannen en de roostermaker geeft aan welke lokalen beschikbaar zijn om overleggen in te plannen. Daarnaast kunt u instellen tot hoeveel uur van tevoren een afspraak ingepland mag worden.  

Docenten mogen standaard afspraken inplannen met de leerlingen en lesgroepen waar zij les aan geven. Wilt u dat een medewerker met alle leerlingen in school afspraken kan maken, dan kunt u dit recht individueel toekennen. De dagroostermaker ziet in de dagroostermodule de afspraken staan en krijgt ook een signaal als er nieuwe afspraken ingepland zijn.