Skip to main content

De allerlaatste column van Rob: Stapelen - Nieuws / Zermelo Magazine - Zermelo Support

apr. 21 2022

De allerlaatste column van Rob: Stapelen

Vóórdat u zich als schoolleider ongerust maakt: de titel duidt er niet op dat wij leerlingen willen gaan stapelen vanwege lokalentekort! Stel je voor: 35 leerlingen in een lokaal met 30 tafeltjes, nee dat is niet de bedoeling. Maar we kunnen sinds kort in de software nu wél lessen stapelen en, zonder in de technische details te treden, dat heeft twee voordelen: 1) lessen kunnen ook door de automaat botsend geroosterd worden (waarbij er dan wél met de docentbeschikbaarheid rekening kan worden gehouden) zodat de les wel verplichtend beschikbaar is voor leerlingen die wél kunnen deelnemen én 2) u krijgt helder welke, bijvoorbeeld drie, leerlingen dwars liggen qua keuze. Ideaal voor scholen die heel krap zitten in hun roosterposities!
Behalve dit hebben óók de roosterautomaten een flinke update gekregen waar we veel van verwachten. Zoiets is natuurlijk een gezamenlijke inspanning van onze ontwikkelafdeling, maar ik wil nu toch wel één persoon in het bijzonder noemen die hier heel veel aan heeft bijgedragen en wel Bernard van Kesteren, de oprichter van Zermelo. Eigenlijk is/wil hij met pensioen maar ja, het bloed kruipt soms toch waar het niet gaan kan….

Over pensioen gesproken: na de zomer heb ik de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en juist dit jaar willen ze de AOW loskoppelen van het minimumloon. Ik zie een nieuwe complottheorie het daglicht aanschouwen… Maar dit is dus zeer waarschijnlijk mijn laatste column. Dan heb ik 17 jaar bij Zermelo gewerkt; belachelijk lang voor mijn doen. Waarom zolang? Had ik een wurgcontract waardoor ik niet weg kon? Welnee. Als je zo’n werkgever hebt zoals ik én zulke collegae én de software blijft maar nieuwe features krijgen en aangepast worden naar de nieuwste inzichten, tja dan…  dan loopt het aantal jaren ongemerkt op. Voordat je het weet zit je dan op 17 jaar. Toch moet je ook wel een beetje gek zijn van Zermelo om zo lang te blijven!

Ja, dat klopt: stapelgek…