Overslaan naar hoofdinhoud

Release 24.08 - Nieuws / Releases - Zermelo Support

Aug 13 2024

Release 24.08

Lijst van auteurs

Op dinsdag 13 augustus presenteren we u versie 24.08 van Zermelo Desktop en Portal.
Hiermee zijn in het portal ook de publicatieblokken beschikbaar en zijn een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd. De volledige lijst vindt u bij de releasenotes.



Publicatieblokken in portal

Met de release van juli (24.07) kon u publicatieblokken al in de desktop aanmaken. Met deze release is ook het bijbehorende portalonderdeel voor publicatieblokken klaar. Dit betekent dat leerlingen zich inschrijven op blokuren en dat de inschrijfprocedure en statistieken rekening houden met het lesgewicht van zo’n blokuur. Daarnaast laat de roosterweergave alleen nog echte blokuren zien.

Publiceren van blokuren

U publiceert de blokuren vanuit de desktop naar het portal. Daarvoor heeft u minimaal desktopversie 24.07 nodig, zie het releaseblad 24.07.

Weergave van blokuren

Het portal toont vanaf deze versie alleen blokuren die met behulp van de publicatieblokken in de desktop zijn gemaakt.

Inschrijven op blokuren in de WebApp

Als u de blokuren heeft gepubliceerd kunnen leerlingen zich via de WebApp inschrijven voor deze blokuren (als er een open inschrijfprocedure is). De leerling ziet in de webapp als een les langer dan één lesuur duurt, en schrijft zich voor het gehele blokuur in.




De inschrijfprocedure houdt rekening met de lengte van het blokuur. Duurt een les 2 lesuren, dan telt die les ook voor 2 inschrijvingen.

Keuzelesstatistiek met blokuren

We hebben de blokuren ook verwerkt in de statistiek over de keuzelessen. In onderstaand voorbeeld zijn er 4 afspraken voor aardrijkskunde, die samen 6 posities hebben.

In de keuzelesstatistiek voor deze afdeling ziet u dan ook staan dat aardrijkskunde 4 keuzelessen heeft, met in totaal 6 posities.

Ook de berekeningen voor de bezettingsgraad en deelnamegraad hebben we hierop aangepast.

Kleine verbeteringen

Desktop: Pseudo-klassikale lesgroepen aanmaken en hernoemen

In deze versie zit een bugfix waardoor het aanmaken en met name het hernoemen van pseudo-klassikale lesgroepen in het Groepen en Lessenscherm in de desktop nu zonder problemen verloopt. We adviseren u sterk te updaten naar desktopversie 24.08 om eventuele problemen hierbij te voorkomen.

Desktop: Upload groepsindelingen per afdeling

U heeft nu bij het uploaden van de groepsindelingen vanuit de desktop de optie om dit per afdeling te doen in plaats van alle afdelingen tegelijkertijd. Via het menu ‘Upload’ kiest u voor ‘Upload groepsdeelnames (per afdeling)’.









U selecteert nu de afdelingen die u wilt uploaden.








Portal: filteroptie bij groepsindelingen

Ook in het portal is een kleine aanpassing bij de groepsindelingen. U kunt nu filteren op de leerlingen van bepaalde groepen.













Portal: prognoses kan huidige opleiding tonen

In het scherm prognoses hebben we de huidige opleiding van de leerling toegevoegd. Deze kolom staat standaard verborgen maar kan in beeld gezet worden als dat gewenst is tijdens het prognosticeren.