Zermelo Desktop op Linux (met Wine) - Artikelen / Systeem- en applicatiebeheer - Zermelo Support

Zermelo Desktop op Linux (met Wine)

Lijst van auteurs

Zermelo Desktop is een Windows applicatie en wordt alleen ondersteund op Microsoft Windows. Meer informatie is te vinden bij Systeemeisen.

Het kan echter zijn dat u avontuurlijk bent aangelegd en wilt proberen om Zermelo Desktop op bijvoorbeeld Linux te draaien. Op deze pagina hebben we de stappen omschreven hoe u dit kunt doen. Let op dat Zermelo u niet kan ondersteunen en dat u geen garantie heeft dat de software correct werkt.

Wine instellingen

1. Nodig: Wine 4.0 (getest met wine-4.0 op Ubuntu 19-04)
  2. Start winecfg
  3. Stel Wine in op Windows 10
  4. Haal het vinkje weg bij Laat de window manager de vensters decoreren.

Software installeren en activeren

U kunt de software downloaden vanaf Download Desktop. U kunt gewoon de 64 bit versie gebruiken.

voer de installatie uit:  wine zermelo......setup.exe

Zorgen dat u Zermelo Desktop kunt starten vanuit het portal

U maakt het bestand ~/.local/share/applications/zermelo.desktop aan met de volgende inhoud:

[Desktop Entry]
Name=Zermelo Desktop
Exec=wine /home/<gebruikersnaam>/.wine/drive_c/Program\ Files\ \(x86\)/Zermelo/Zermelo.exe %u
Type=Application
Terminal=false
MimeType=x-scheme-handler/zermelo

Let op dat u het pad aanpast naar de locatie waar u de software heeft geïnstalleerd.

Hierna voert u het volgende commando uit:

xdg-mime default zermelo.desktop x-scheme-handler/zermelo

De software kan nu vanuit de browser gestart worden.

Issues:

Het navigeren in de domeinen gaat heel erg traag wanneer er veel data is.