Systeemeisen - Artikelen / Systeem- en applicatiebeheer - Zermelo Support

Systeemeisen

Lijst van auteurs

Inleiding

Zermelo bevat een aantal onderdelen. Hier kunt u vinden wat de systeemeisen zijn.

Systeemeisen Zermelo Portal

De volgende browsers worden 100% ondersteund op computers/laptops van minder dan 5 jaar oud. Wij raden beheerders, roostermakers en formatiebeheerders aan deze browsers te gebruiken.

• Google Chrome (versies die minder dan 2 jaar geleden zijn uitgebracht)
  • Mozilla Firefox (versies die minder dan 2 jaar geleden zijn uitgebracht)

De volgende browsers worden ondersteund, maar het kan zijn dat er cosmetische problemen zijn, het portal langzamer laadt, of het printen mogelijk niet goed werkt.

• Microsoft Edge (versies die minder dan 2 jaar geleden zijn uitgebracht)
  • Apple Safari (versies die minder dan 2 jaar geleden zijn uitgebracht)

Het Zermelo Portal is ontworpen voor gebruik op laptop en desktop computers. Op tablets kan het zijn dat sommige interfacecomponenten lastig te gebruiken zijn.

Voor intensief gebruik raden wij een full HD-scherm aan.

Systeemeisen Zermelo Desktop

Algemeen

• 200 MB schrijfruimte (installatie)

Minimale systeemeisen

• Windows 10, 32 bit
  • dual core processor
  • 4GB RAM
  • 1 scherm van 1920x1080 (full HD)

Aanbevolen systeemeisen

• Windows 10, 64 bit
  • Intel i5 processor
  • 64-bit systeem
  • 8GB RAM
  • 2 schermen van 1920x1080 (full HD)

Virtualisatie

De software draait in principe uitstekend gevirtualiseerd met bijvoorbeeld KVM of Hyper-V. We kunnen echter geen ondersteuning bieden bij virtualisatie-specifieke problemen.

Aanbevolen voor Automatisch roosteren/clusteren

In het geval er gewerkt gaat worden met het Automatisch roosteren en/of clusteren is het belangrijk om een snellere processor te hebben. Dit levert sneller een beter rooster op. Omdat de automaten slechts 1 core gebruiken is het hebben van veel cores niet belangrijk. Wel is het van belang dat de rekenkracht op één enkele core zo groot mogelijk is. Op dit moment zijn de i5 processoren van Intel aan te raden. Voor de overige aspecten geldt de aanbevolen configuratie.

• Intel i5 laatste/voorlaatste generatie

Gebruik van Atlas

Voor het gebruik van Atlas zijn er geen systeemeisen. Alles draait in de cloud en u bent gegarandeerd van voldoende rekenkracht. Ook hoeft u via systeembeheer geen onderhoud te doen of updates te draaien.