Overslaan naar hoofdinhoud

Verwerkersovereenkomst - Artikelen / Systeem- en applicatiebeheer - Zermelo Support

Verwerkersovereenkomst

Lijst van auteurs

Inleiding

Het afsluiten van een verwerkersovereenkomst is verplicht als u van de producten en diensten van Zermelo gebruik wilt maken. Door deze overeenkomst heeft u de zekerheid dat wij op een goede manier met de (persoons)gegevens omgaan. De overeenkomst is gebaseerd op de standaard model verwerkersovereenkomst 3.0 die mede door de VO-Raad is opgesteld. Doordat dit een standaarddocument is bent u minder tijd kwijt aan de beoordeling, en hoeft u geen aanpassingen met ons af te spreken. Meer informatie kunt u vinden op privacyconvenant.nl.

Verwerkersovereenkomst afsluiten

U kunt de nieuwste versie van de Zermelo verwerkersovereenkomst bekijken en afsluiten via https://mijn.zermelo.nl/verwerkersovereenkomst/. De gegevens die u in het formulier invult worden automatisch in het document verwerkt, dat u daarna automatisch als PDF via de mail ontvangt.

Wij vinden het fijn als u één verwerkersovereenkomst afsluit voor meerdere BRIN nummers, als deze dezelfde privacy contactpersoon hebben; ook als deze afzonderlijke Zermelo klanten zijn. Als u voor een of meer BRIN nummers eerder een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, kunt u deze opnieuw opgeven. Zo heeft u voor alle scholen dezelfde (nieuwste) versie, en maakt het de administratie eenvoudiger.

Meldingen in het portal

Het kan zijn dat u een melding krijgt in het portal over de verwerkersovereenkomst. Dit kan een van de volgende meldingen zijn:

  1. Het is niet bekend of voor dit portal een verwerkersovereenkomst is afgesloten met Zermelo. Dit bericht kan getoond worden op het moment dat uw portal net is aangemaakt, en de gegevens over het wel/niet aanwezig zijn van een verwerkersovereenkomst nog niet zijn bijgewerkt. Als dit bericht langere tijd blijft staan dient u contact met ons op te nemen.

  2. Uw school heeft volgens onze administratie geen verwerkersovereenkomst met Zermelo afgesloten. Voor zover wij weten is er geen verwerkersovereenkomst afgesloten. U kunt er een afsluiten met bovenstaande instructies. Heeft u wel een verwerkersovereenkomst afgesloten? Dan vragen wij u om contact op te nemen met de supportdesk.

Deze meldingen zijn alleen zichtbaar voor beheerders.