Release 23.09 - Nieuws / Releases - Zermelo Support

Sep 12 2023

Release 23.09

Lijst van auteurs

Op dinsdag 12 september presenteren we u versie 23.09 van Zermelo Desktop en Portal.

Tokens

In deze release hebben we een aantal stappen gezet om een veilige en vertrouwde Zermelo omgeving te behouden.
Bij iedere inlogactie wordt er automatisch een token aangemaakt, vanaf nu worden tokens verwijderd bij het uitvoeren van de 'wachtwoord vergeten' optie. Dit is vooral nuttig in de casus dat je wachtwoord (vermoedelijk) is gestolen, of door een aanvaller is aangepast. Ook oude (verlopen) tokens >90 dagen worden vanaf deze release automatisch verwijderd.

Daarnaast is er in het Portal (onder de gebruikers knop) en in de WebApp (onder het menu Instellingen) een knop toegevoegd 'overal uitloggen'. Door deze knop wordt de gebruiker overal uitgelogd waar hij/zij ingelogd was. Let op: het gaat hier om iedere verbinding waarvoor een token is aangemaakt, bijvoorbeeld andere browsers waar het 'ingelogd blijven' vinkje was aangevinkt, een API koppeling of een openstaande Zermelo Desktop.

API koppeling lesgroepen

Vanaf deze release zijn het courses endpoint (voor lesgroepen) en het appointment endpoint (voor afspraken) aangepast om beter op elkaar aan te sluiten. Externe partijen kunnen daardoor makkelijker een verband leggen tussen de lesgroepen en het rooster van een leerling.