Overslaan naar hoofdinhoud

Even voorstellen - Nieuws / Zermelo-team - Zermelo Support

Mar 15 2023

Even voorstellen

Lijst van auteurs

Bram Mulders, een 25-jarige student ICT-Software Engineer aan de Haagse Hogeschool, loopt momenteel stage bij Zermelo. Hij vertelt ons over zijn ervaringen als stagiair en wat hij tijdens zijn stage bij Zermelo gaat doen.


Hoi Bram, kun je jezelf kort voorstellen?

Natuurlijk! Ik ben Bram, ik kom uit Leiden en ik studeer ICT-Software Engineer aan de Haagse Hogeschool. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met het bouwen van computers en 3D-printen. Ook ga ik regelmatig boulderen, een vorm van klimmen. Via mijn boulderhal kwam ik in contact met een aantal collega's van Zermelo en zo ben ik bij dit bedrijf terechtgekomen.


Wat houdt je stage bij Zermelo precies in?

Ik ga me voornamelijk bezighouden met het bouwen van pakketkeuzes in de WebApp van Zermelo. Mijn stagebegeleider Annemijn heeft afgelopen jaar verschillende functionaliteiten toegevoegd aan de WebApp, zoals de mogelijkheid om roosters van anderen te bekijken. Ouders kunnen al via de WebApp het keuzepakket van de leerling goedkeuren. Het kiezen van het keuzepakket door de leerling gaat nu nog via het portal, maar om dit ook via de WebApp te kunnen staat al langer op de wensenlijst van Zermelo. Zo bouw ik dus iets wat ook echt gebruikt gaat worden.


Hoe is het om als stagiair bij Zermelo te werken?

In het begin was het natuurlijk even spannend om als stagiair bij een nieuw bedrijf binnen te lopen en iedereen te leren kennen. Maar door de gezamenlijke lunches en de leuke gesprekken met collega's leerde ik al snel iedereen kennen en voelde ik me meteen op mijn gemak. Ik kan altijd terecht bij mijn begeleider Annemijn en ook andere collega's staan klaar als ik vragen heb of problemen tegenkom. Dat geeft me veel vertrouwen. Daarnaast werd ik ook betrokken bij sociale activiteiten, zoals een afscheidsetentje van een collega in Deventer en ben ik gaan boulderen met collega's na het werk. Het is dus niet alleen leuk om bij Zermelo te werken, maar ik maak ook echt deel uit van het team.


Wat hoop je nog te leren tijdens je stage bij Zermelo?

Ik hoop natuurlijk veel te leren over het ontwikkelen van software en het bouwen van functionaliteit in de WebApp. Maar ik hoop ook veel te leren van mijn collega's en hun ervaringen bij Zermelo. Het lijkt me bijvoorbeeld interessant om meer te weten te komen over de onderwijssector en hoe Zermelo daarbij kan helpen. Ik kijk in ieder geval uit naar de rest van mijn stageperiode en wat die nog gaat brengen!