Skip to main content

Wij hebben geen dynamische koppeling met de leerlingadministratie. Kan ik nu geen gebruik maken van segmenten, online of pauzemomenten? - Artikelen / Platform Onderwijs op Afstand / FAQ - Zermelo Support

Wij hebben geen dynamische koppeling met de leerlingadministratie. Kan ik nu geen gebruik maken van segmenten, online of pauzemomenten?

Wij hebben geen dynamische koppeling met de leerlingadministratie. Kan ik nu geen gebruik maken van segmenten, online of pauzemomenten?

De nieuwe mogelijkheden met segmenten, online lessen en pauzemomenten zijn gebaseerd op individuele afspraken met leerlingen. Deze zijn niet via de bestandsexports te exporteren naar de leerlingadministratie. Voornamelijk omdat dit oude model nog gebruik maakt van groepen en niet van individuele leerlingen. Tevens wordt er gewerkt met lesuren, terwijl een pauzemoment zich daar uiteraard niet aan houdt. De afgelopen jaren hebben wij veel energie gestoken in het realiseren van individuele koppelingen met o.a. de leerlingadministratiesystemen. Ook in de afgelopen periode zijn we veel in overleg geweest met de verschillende dienstverleners en wordt overal de koppeling uitgebreid met informatie over segmenten, online lessen en pauzemomenten. Voor een volledig overzicht van welke software elementen van Zermelo zichtbaar zijn in de leerlingadministratiesystemen, zie Publiceren en externe partijen.

Als u nog geen dynamische koppeling heeft op uw school, merken wij dat dit de keuze belemmert om te werken met segmenten, online lessen of pauzemomenten. U wilt de leerlingadministratie als één centrale plek voor de leerling aanbieden, maar dat wordt door de bestandskoppeling niet ondersteund. Hierdoor worden nu vaak door de creatieve roostermakers volledig nieuwe roosters gemaakt, puur ten behoeve van de koppeling met de leerlingadministratie. Dit kost niet alleen extra tijd en inzet van uw roostermaker, maar levert tevens de uitdaging dat u een volledig nieuwe onderwijsstructuur moet inrichten in de leerlingadministratie door het aanmaken van nieuwe en aanpassen van bestaande lesgroepen.  

We vragen u in dat geval te (her)overwegen tijdelijk gebruik te maken van onze webapp voor het bekijken van roosters voor leerlingen en docenten. Hier worden ze individueel en accuraat geïnformeerd over welke lessen ze fysiek en online moeten volgen, en waar ze bijvoorbeeld hun pauzes moeten doorbrengen.