IP-adressen en poorten - Artikelen / Systeem- en applicatiebeheer - Zermelo Support

IP-adressen en poorten

Lijst van auteurs

Inleiding

Het kan zijn dat u voor het instellen van de firewall dient te weten welke adressen er gebruikt worden door het Portal. Voor LDAP en voor onze mailserver zijn er vaste adressen beschikbaar, voor het Portal zelf niet. We hebben hiervoor gekozen om maximale performance en beschikbaarheid te kunnen garanderen.

IP-adressen voor verbindingen van het portal naar de school

Het portal maakt in sommige gevallen uitgaande verbindingen naar servers van de school. Dit is het geval voor LDAP en voor email. Het kan zijn dat u deze adressen wilt opnemen in de firewall of in een whitelist. Op dit moment worden voor uitgaande verbindingen de volgende IP-adressen gebruikt, voor zowel LDAP als email:

• 54.72.114.10 (ip1.zportal.nl)
  • 54.72.219.137 (ip2.zportal.nl)
  • 54.76.47.11 (ip3.zportal.nl)
  • 54.76.47.16 (ip4.zportal.nl)

Poorten voor verbindingen van Zermelo Desktop naar Zermelo Portal/API

Zermelo Desktop maakt op poort 443 een beveiligde (HTTPS) verbinding met het Zermelo portal. Zermelo Desktop doet zelf de controle op het certificaat. U kunt deze verbindingen dus niet onderscheppen (MITM) met een eigen certificaat op uw firewall.