Overslaan naar hoofdinhoud

Inschrijfoverzicht keuzelessen - Artikelen / Maatwerk- en keuzelessen - Zermelo Support

Inschrijfoverzicht keuzelessen

Lijst van auteurs

Inleiding

U bent een mentor (of maatwerkcoordinator) en u wilt graag een overzicht maken van alle keuzelessen die leerlingen in uw mentorgroep hebben gedurende een week. U wilt een zogezegd inschrijfoverzicht hebben. U kunt deze met enige aanpassingen zelf maken in het portal en we leggen u hier uit hoe u dat doet.

 Leerlingen > Afspraakdeelname > Leerlingdeelname

Stappenplan voor inschrijfoverzicht mentorgroep

U gaat naar Leerlingen > Afspraakdeelname > Leerlingdeelname. Uw mentorgroep wordt direct voor u geselecteerd.  U ziet hier alle lessen van de geselecteerde leerling(en) op een dag of in een week.


Om een inschrijfoverzicht te maken volgt u de volgende stappen.

  1. Klik op de knop <hele week>.
  2. Zet een vinkje in het filter van de kolom Opt .
  3. Zet een vinkje in het filter van de kolom Aanw plan .
  4. Klik rechts op de kolom Leerling en kies voor Groeperen volgens .
  5. Klik nogmaals rechts op de kolom Leerling en kies voor Alle groepen uitklappen .
  6. Klik met links éénmaal op de kolom Lesuur en daarna op de kolom Dag.


Oranje regels

Als u oranje regels heeft in het overzicht Leerlingdeelname zoals hierboven, dan hebben die lessen een probleem met de lokaalcapaciteit.

U kunt het overzicht vervolgens nog beknopter en overzichtelijker maken met voor u relevante informatie, door de zichtbare kolommen aan te passen en de volgorde te wijzigen. U kunt bijvoorbeeld de volgende aanpassingen maken:

  1. Klik met de rechtermuisknop op een willekeurige kolomkop en schakel de kolommen Starttijd, Eindtijd, Groep, Lokaal, Leerling, Leerlingcode en Stamklas uit.
  2. Schakel op dezelfde manier de kolom Logboek > Laatst gewijzigd in.
  3. Klik de kolom Onderwerp met links aan en sleep deze naar rechts.

U heeft nu een overzicht van de keuzelessen van uw mentorleerlingen waar zij een geplande aanwezigheid hebben.Gemaakte layout bewaren

U heeft zojuist de layout van het tabblad Leerlingdeelname aangepast. Deze aanpassing kunt u bewaren als uw eigen layout met het tandwiel in de rechterbovenhoek. In het popup-venster kunt u uw zelfgemaakte layout opslaan en eventueel de standaardlayout weer toepassen. U kunt zo een volgende keer weer snel gebruikmaken van deze layout.

Op de pagina Eigen layout gebruiken leggen wij u uitgebreider uit hoe u uw eigen layout beheert.