Importeren via csv - Artikelen / Formatie / Algemeen - Zermelo Support

Importeren via csv

Inleiding

Wanneer u start met de formatie in Zermelo, zult u een aantal gegevens éénmalig moeten invoeren. Waarschijnlijk heeft u veel van de benodigde informatie reeds beschikbaar in een ander systeem. Met behulp van csv-bestanden kunt u veel gegevens importeren. Dat scheelt u veel invoerwerk.

We laten u op deze pagina zien welke gegevens u kunt importeren en welk formaat de bestanden dienen te hebben.

Algemeen

De screenshots tonen de kolommen met als eerste rij de kolomkoppen. Het is niet noodzakelijk dat de kolomkoppen exact hetzelfde zijn, maar het vereenvoudigd wel het importeren.

Er zijn een paar stappen die u doorloopt bij het importeren

1. Klik op de knop <Importeren>
  2. Wijs het importbestand aan:
  3. Pas eventueel de Tekencodering aan
  4. Pas eventueel het scheidingsteken in het importbestand aan
  5. Klik op de knop <Verder>
  6. Vul de juiste kolomkop in van de kolommen die u wilt importeren:
  7. Klik op de knop <Nieuwe importeren>, <Bestaande bijwerken> of <Synchroniseren>

Taakgroepen

U kunt de taakgroepen importeren bij: Beheer > Portalinrichting > Taakgroepen

Afkorting taakgroepTaakgroepOmschrijving taakgroep
algAlgemeenoptioneel
btdBuitendienst
persPersoonlijk

Taken

U kunt de taken importeren bij: Beheer > Portalinrichting > Taken

TaakgroepAfkortingTaakOmschrijving
BuitendienstPlantPlanten watergevenoptioneel
BuitendienstPauzePauzesurveillance
BuitendienstSneeuwSneeuwruimen

Geactiveerde taken per vestiging

U kunt de geactiveerde taken importeren bij: Personeel > Takenverdeling > Geactiveerde taken

TakenTakenTakenTakenUrenUren
Afkorting taakgroepTaakgroepTaakOmschrijving taakLesreducerendStandaardTaakbudget
conralgConrectoroptioneelja10002000
dagrmalgDagroostermaker
nee600600

Takenverdeling per vestiging

U kunt de takenverdeling importeren bij: Personeel > Takenverdeling > Takenverdeling

WerknemerWerknemerTaakTaakTaakTaakOpmerkingenOpmerkingen
WerknemerscodeNaamTeamTaakTaakgroepUren handmatig?UrenOpmerkingen voor docentOpmerkingen voor directie
begBonaparte, B.B/KMentoraatalgnee50voor klas 2b
bjrBuonarroti, F.HAVOWerkweekovrgja625

Vaste en tijdelijke aanstellingen voor de jaarplanning

U kunt de aanstellingen importeren bij: Personeel > Aanstellingen > Planning

WerknemerTypeOmvangOmvangOmvangOmvangOpmerkingenOpmerkingen
WerknemerscodeNaamDienstverbandWTFDuur handmatig?StartEindOpmerking voor docentOpmerkingen voor directie
begBonaparte, B.vast1nee

1-8-2020

31-7-2021

bjrBuonarroti, F.tijdelijk0,62nee1-8-2020 31-7-2021

Tijdelijke uitbreidingen voor het onderhoud

U kunt de tijdelijke uitbreidingen importeren bij: Personeel > Aanstellingen > Uitbreidingen

WerknemerOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOpmerkingenOpmerkingen
codeNaamWTFDuur handmatig?StartEindOmvang in klokurenAST?DB?PB?Lessen & TakenInzet totaalOpmerking voor docentOpmerkingen voor directie
heeFord, H.0.36ja22-10-20191-4-2020214jajaja189214ter vervanging van ghd
hvlGoodman, L.0.3ja26-11-201930-5-202049neejanee4949ter vevanging van kjm

Verloven voor planning en onderhoud

U kunt de verloven importeren bij: Personeel > Aanstellingen > Verloven

WerknemerVerlofVerlofOmvangOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOmvang en inzetOpmerkingOpmerkingen
codeNaamVerloftypeFormatie-berekingWTFDuur handmatigStartEindOmvangAST?DB?PB?AfwezigheidAfwezigheidInzet totaalOpmerking voor docentOpmerkingen voor directie

PB-basis verlofonderhoud0.0301nee1-8-201931-07-202050neeneeneeja5050nog 6 snipperdagen inplannen

PB-aanvullend verlofplanning0.0561nee1-8-201931-07-202093neeneeneenee-93

• Persoonlijk budget verlof (kleine en grote bapo) kunnen makkelijk in het systeem ingevoerd worden, deze mogen maar hoeven niet op de lijst te staan.
  • Geen datum betekent automatisch start of einddatum schooljaar.

Persoonlijk budget

U kunt de gegevens voor het persoonlijk budget importeren bij: Personeel > Persoonlijk budget

WerknemerRecht en keuzeToepassingToepassingToepassingToepassingToepassingToepassingToepassingToepassingVerlofbudgetVerlofbudgetVerlofbudgetOpmerkingOpmerking
CodeNaamGekozen aanvullingBeschikbaarLesverlichtingTaakverlichtingVerlofKinderopvangPensioenUitbetalenResterendOpname basisOpname aanvullendreductie in WTFOpmerking voor docentOpmerking voor directie

tweede34000340000003400.2049

basis3100310000800

Salarisinformatie

U kunt de gegevens voor het salaris importeren bij: Personeel > Financieel > Indicatie loonkosten

WerknemerSalarisSalaris
CodeNaamSchaalTrede
adm
LB10
beg
LB11

Contract gegevens

U kunt algemene gegevens van de werknemers importeren bij: Personeel > Overzicht > Indicatie contracten

WerknemerWerknemerWerknemerWerknemerWerknemerWerknemerContractContractContractOpmerkingenOpmerkingen
CodeNaamGeslachtGeboortedatumDocent vanafOp schoolFunctiecategorieHoofdvestigingTeamNevenvestigingenOpmerkingen voor docentOpmerking voor directie

vrouw19-04-19701-8-20191-8-2019OPvestigingAHAVO

man3-7-19811-7-20101-8-2015OPvestigingAB/K