Overslaan naar hoofdinhoud

Formatie-event '24: Werken met budgetten in de praktijk - Mondia Scholengroep Vlissingen - Artikelen / Algemeen / Symposium en Formatie-event presentaties - Zermelo Support

Formatie-event '24: Werken met budgetten in de praktijk - Mondia Scholengroep Vlissingen

Lijst van auteurs

Bij deze workshop heeft de formatieplanner en roostermaker van het Scheldemond College in Vlissingen u meegenomen over hoe de budgetmodule in de praktijk gebruikt kan worden. Bij de implementatie van de bugdetmodule heeft de school ondersteuning gehad van één van onze formatiespecialisten in de vorm van een cursus op maat en verschillende werksessies.


Budgetbeheer in het portal

Budgetbeheer speelt een belangrijke rol in het efficiënt beheren van personele en financiële middelen binnen een school of scholengroep. Hieronder worden enkele belangrijke aspecten hiervan besproken.

Kostenanalyse en Budgettering

Een kostenanalyse vormt de basis van effectief budgetbeheer. Hierbij worden kosten zowel in FTE als in euro’s (afgerond op €1.000) inzichtelijk gemaakt. Door standaardisatie van de budgetinrichting voor onderwijzend personeel (OP), ondersteunend personeel (OOP) en directie (DIR) wordt overzicht gecreëerd. Kostenberekeningen worden gebaseerd op salarisgegevens of op de gemiddelde personeelslast (GPL), wat een goede inschatting mogelijk maakt.

Budgetten in het portal

Met de budgetmodule wordt een integrale aanpak van budgetbeheer mogelijk gemaakt. Belangrijke functionaliteiten zijn onder andere:

  • Toevoegen en beheren van geldstromen: flexibiliteit in het koppelen van specifieke geldstromen aan aanstellingen, lessen en taken.

  • Inzicht in werkgeverskosten: weergave van financiële budgetten, inclusief bekostiging voor inzet bij nevenvestigingen.

  • Gebruiksvriendelijke integratie: overzicht van zowel personele kosten als beschikbare budgetten.

Praktijkervaringen: Mondia Scholengroep

Mondia Scholengroep laat zien hoe de budgetmodule in de praktijk bijdraagt aan een beter inzicht in budgetten.

  • Schooljaarbegrotingen (2023/2024): De introductie van jaarlijkse begrotingen zorgt voor meer grip op de financiële planning.

  • Scheiding van geldstromen (vanaf 2024/2025): Reguliere en incidentele geldstromen worden strikt gescheiden, wat meer transparantie en controle biedt.

  • Verhoogde efficiëntie: Dankzij de module kunnen rapportages sneller worden opgesteld en wordt het beheer van uitgaven eenvoudiger.