Overslaan naar hoofdinhoud

Externe artikelen volledig onderwijs op afstand - Artikelen / Platform Onderwijs op Afstand / Volledig onderwijs op afstand - Zermelo Support

Externe artikelen volledig onderwijs op afstand

Lijst van auteurs

Lesgeven op afstand is één ding, maar hoe organiseert u toetsing op een betrouwbare en efficiënte manier? We schakelen in een razend tempo om met lesmateriaal en -organisatie, maar de toetsing op afstand blijft voor veel scholen nog een uitdaging. Ook hier kunnen we veel van elkaar leren. Hieronder een overzicht met links naar een aantal handige artikelen, tools en handreikingen geschreven door andere organisaties.Algemeen onderwijs op afstand

Les op afstand - Kennisnet

Kennisnet heeft een website opgesteld met stappenplannen, tips en uitgangspunten voor het inrichten van onderwijs op afstand. Kennisnet werkt samen met het ministerie van OCW, de PO-Raad, de VO-raad, de MBO Raad en saMBO-ICT.

Bekijk de website

Overzicht tools & tips voor VO-docenten van de Universiteit Utrecht

Een overzicht van allerlei tools voor het geven van onderwijs op afstand. Een aantal van deze tools is door de ontwikkelaars gratis beschikbaar gesteld in de Corona-tijden. Het overzicht bevat ook een handige lijst met voor- en nadelen van diverse vormen van gratis platformen voor het online lesgeven waaronder Microsoft Teams en Google Classroom.

Bekijk de websiteTools

LessonUp en Gynzy

LessonUp en Gynzy zijn twee algemene en veelgebruikte 'online classroom' tools die in een artikel van de AOb aangeraden worden. LessonUp biedt naast hulpmiddelen voor het online (live) lesgeven, ook een lesbibliotheek met al bestaande lessen en videos van diverse vakken, aan te passen naar wens.  

Bekijk LessonUp en Bekijk Gynzy

Virtuele laboratoriumproeven

WisMon biedt de software Labster gratis aan voor middelbare scholen. Met Labster kunnen scholieren experimenteren in een virtueel laboratorium, een handige tool voor de bètavakken.

Bekijk Labster

Quizlet - interactief aanbieden van studiemateriaal

Quizlet is een online platform dat docenten faciliteert om op een interactieve manier digitaal lesmateriaal aan te bieden en de kennis van leerlingen tussentijds te kunnen monitoren. Gratis te gebruiken tot en met juni 2020.

Bekijk Quizlet

Onderwijs van morgen - online Whiteboards

Op de website van Onderwijs van Morgen (initiatief van Malmberg) wordt een overzicht gegeven van allerlei digitale vervangingen voor whiteboards, (video)schermopnames en andere alternatieven voor een schoolbord.

Bekijk Onderwijs van Morgen