Skip to main content

Meldingen bij groepsindelingen - Nieuws / Algemeen - Zermelo Support

dec. 21 2021

Meldingen bij groepsindelingen

Vandaag is de 21.12 release uitgebracht. 

Bij deze release is het belangrijk dat u met alle gebruikers tegelijkertijd overstapt naar versie 21.12. Vergeet ook uw thuis-pc niet te updaten.

U kunt door de release nieuwe wijzigingen zien in uw gegevenscontrole bij de groepsindelingen. Dit kan zowel als u met de nieuwste versie werkt, als wanneer u met een oudere versie werkt. Hieronder leest u er meer over.

Ik werk met de nieuwste versie van de software (21.12)

Waarom zie ik verschillen als ik de desktop open?

Met de nieuwste versie van de software is het mogelijk om de groepsindelingen van maatwerkleerlingen naar het portal te uploaden. Met eerdere versies is dit niet mogelijk, ondanks dat de indelingen wel in de desktop bekend waren. Daarom krijgt u een verschilmelding. U kunt de groepsindelingen uploaden.

Ik heb de groepsindelingen geüpload, maar het resultaat is anders dan ik verwacht.

Controleert u uw Groepen en Lessen scherm en uw Leerlingenoverzicht op eventuele verschilmeldingen. Mocht u hier niet uitkomen kijken we op de helpdesk graag met u mee. Heeft u leerlingen die lessen volgen in andere stamklassen dan de eigen stamklas kan het helpen om uw stamklassen opnieuw te downloaden voor u de groepsdeelnames uploadt. 

Ik werk met een oudere versie van de software (21.11 of eerder)

Wat gebeurt er als ik upload met de oude versie?

Het portalproject bevat nog geen groepsdeelnames voor maatwerkleerlingen. U kunt uw groepsindelingen uploaden, maar uw maatwerkleerlingen komen niet in beeld. De situatie is feitelijk hetzelfde als voor de release.

Waarom zie ik verschillen als ik bij de gegevenscontrole kijk?

U kunt een verschilmelding krijgen als u in de desktop lesgroepindelingen hebt voor 'vakken' waarvoor u in het portal geen geplande groepen hebt. Denk hierbij aan opleidingen, profielen en roosterhulpvakken. Deze melding blijft u behouden, maar geeft geen problemen met roosteren.

Ik kan de groepsindelingen niet meer uploaden?

Het is belangrijk dat u met alle gebruikers tegelijkertijd overstapt op versie 21.12. Als u, of een andere gebruiker in uw roosterproject de groepsindelingen  van maatwerkleerlingen uploadt vanuit versie 21.12 dan kunt u daarna niet meer uploaden met een lagere versie van de software.