Skip to main content

Veelgestelde vragen - Artikelen / Actueel - Zermelo Support

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind u antwoord op enkele veelvoorkomende vragen. De pagina houden we actueel met vragen die op dit moment spelen. Staat uw vraag er niet tussen? Kijk gerust op onze handleiding of neem contact op met de helpdesk.

Ik wil een nieuw roosterproject aanmaken op basis van die van vorig jaar. Waar moet ik op letten?

Op deze pagina kunt u een checklist vinden. Als u deze stap voor stap volgt heeft u alle punten gehad om met een gerust hart aan het nieuwe schooljaar te beginnen.

Ik kan niet inloggen. Kunnen jullie me daarmee helpen?

De medewerkers van Zermelo hebben geen toegang tot de portals van scholen. Neem contact op met de applicatiebeheerder op school.

Een leerling heeft een vrijstelling voor een vak en nu krijg ik een fout bij de lesgroepindelingen?

De leerling heeft een vrijstelling voor een klassikaal vak. Een klassikaal vak in Zermelo betekent dat elke leerling in een afdeling dit vak volgt in stamklassamenstelling. Als één leerling een vrijstelling heeft vervalt dit en is er dus geen sprake meer van een klassikaal vak. 

- Het betreft een situatie in het huidige schooljaar: U haalt de leerling in het leerling administratie systeem uit de bestaande groep. U laat het vak in Zermelo klassikaal, zodoende krijgt de leerling het vak wel op het rooster. In het portal kunt u (als mentor of maatwerkcoordinator) de leerling voor deze les afmelden die afmelding voortzetten naar de komende weken. Dit gaat via de dynamische koppeling goed naar het leerling administratie systeem.

- Het betreft een situatie voor het volgende schooljaar: U richt in het leerling administratie systeem de vakken waarvoor u vrijstellingen verwacht in als clustervak. In Zermelo werkt u zolang mogelijk met klassikale groepen. Voordat u het rooster publiceert zet u de vakken met mogelijke vrijstellingen om naar pseudoklassikaal. Hierdoor komen uw lesgroepen overeen met het leerling administratie systeem. 

Hoe pas ik de capaciteit van een keuzeles aan?

U kunt de capaciteit van een keuzeles aanpassen in het portal. Ga naar Roosters > Afspraken > Afspraken. In de kolom Cap kunt u de capaciteit van een keuzeles handmatig aanpassen.

Ik zie mijn online roosterbestand niet?

Om een online roosterbestand te kunnen zien heeft u de schoolfunctie Roostermaker nodig. Voorheen was dit ook mogelijk met de schoolfunctie Applicatiebeheerder. Controleert u rechtsbovenin in het welkom-menu welke rechten u heeft in het portal en geef uzelf zo nodig ook de schoolfunctie Roostermaker.

Ik kan mijn nieuwe lokaal niet vinden bij Lokaal Handmatig?

U gaat binnen Roosteren Pro naar Vensters > Herstel volledige layout.

Mijn portal knippert?

Doorgaans lost het in- of uitzoomen in uw browser het probleem op. Let u ook op dat u werkt in Google Chrome of Firefox. Deze browsers ondersteunen wij.