Een les volledig online aanbieden - Artikelen / Platform Onderwijs op Afstand / Artikelen volledig onderwijs op afstand - Zermelo Support

Een les volledig online aanbieden

Authors list

Bij een les kunt u instellen dat de les volledig online wordt aangeboden. Dit wil zeggen dat alle leerlingen de les vanaf huis volgen en dan ook een rode camera in het rooster te zien krijgen.

Heeft u een rooster met segmenten, waarbij de ene groep op school is en de andere groep thuis? U kunt nu eenvoudig de instelling  overrulen door een les op voor iedereen online in te stellen.

Hoe kunt u dit instellen? Er zijn enkele manieren. Afhankelijk van het scherm waar u in werkt is de ene handiger dan de ander.

Scherm Groepen en Lessen

Als u een lesgroep aanklikt, verschijnen rechts in beeld de details. Door in de kolom "Altijd online" op de cel te klikken, verandert deze in oranje met de tekst Online

In de segmententool

Als u segmenten aan het inrichten bent via menu Roosteren > Segmenten kunt u direct in dit scherm instellen dat de les volledig online is.

Via het tabblad Lessen kunt u in de kolom "Lln online" klikken. De cel wordt oranje en de partitiegegevens worden voor deze les overruled.

In het lesdomein

In de kolom #Online vult u "Online" in. (Let op: met een hoofdletter O!) Dit heeft hetzelfde effect als de vorige stap.

U ziet in onderstaande afbeelding ook dat een eventuele partitie wordt overruled. Deze cel wordt oranje met de tekst Online.

Ziet u de kolom #Online niet in beeld? Via menu Filter > Kolomfilter kunt u de gewenste kolommen in beeld brengen.

Vanuit het dagrooster

Zit u in het dagrooster? U kunt dan een les selecteren en <Ctrl><L> klikken. U komt in het lesdomein terecht met deze geselecteerde les. Vanaf dat moment kunt u de vorige stap volgen.

Met behulp van de gebiedsmodus (sneltoets <G>) kunt u meerdere lessen tegelijk selecteren en daarna op <Ctrl><L> klikken om naar het lesdomein te gaan.