De WebApp instellen op uw telefoon

Webapp

Als docent kunt u van de Zermelo WebApp een snelkoppeling maken op uw telefoon, zodat u niet altijd via de browser uw rooster hoeft te bekijken.

1. Open een browser

2. Typ het portal-adres van uw school in, bijvoorbeeld: schoolnaam.zportal.nl

3. Voer uw inlognaam en uw wachtwoord in

4. Zet een vinkje bij "Ingelogd blijven"

5. Klik op <Inloggen>

6. Kies voor "WebApp"

7. Als u Google Chrome gebruikt kunt u kiezen voor <Zermelo toevoegen aan startscherm>.

Wat als toevoegen aan startscherm niet lukt?

Het kan voorkomen dat stap 7 <Zermelo toevoegen aan startscherm> niet onderaan op uw (Android-)telefoon verschijnt. Dan moet u de volgende stappen doorlopen:

1. Klik rechtsboven op de streepjes en kies voor Instellingen
  2. Klik vervolgens op installeer en de webapp wordt geinstalleerd.

Krijgt u bovenstaande vraag niet en werkt u met Safari? Doorloop dan deze stappen:

1. Ga naar naar het menu van uw browser
  2. Kies voor <Add to Home Screen> en klik op <Add>.

Hoe bovenstaande stappen er precies uit zien bij u is afhankelijk van de versie van uw besturingssysteem en de versie van de browser.

Gepubliceeerd: 10/08/2020