WebApp gebruiken

Ouder/verzorger

Als ouder/verzorger kunt u de WebApp op uw telefoon of tablet installeren. Deze app biedt u verschillende handige functionaliteiten. Zo kunt u het rooster van uw kind(eren) bekijken, gespreksaanvragen voor een ouderavond doen en de vakkenpakketkeuze accorderen. Welke handelingen u kunt doen is afhankelijk van de school. U kunt van de Zermelo WebApp een snelkoppeling maken op uw telefoon, zodat u niet altijd via de browser het rooster van uw kind hoeft te bekijken.

Installeren

1. Open een browser

2. Typ het portal-adres van de school in, bijvoorbeeld schoolnaam.zportal.nl

3. Voer uw inlognaam en uw wachtwoord in

4. Zet een vinkje bij "Ingelogd blijven"

5. Klik op <Inloggen>

6. Als u Google Chrome gebruikt kunt u kiezen voor <Zermelo toevoegen aan startscherm>.

Gebruikt u Safari? Lees dan hieronder verder.

Tip: In de WebApp heeft u, in het menu Instellingen, de mogelijkheid om de WebApp te verversen. Als u niet heeft aangevinkt dat u ingelogd wilt blijven, dan wordt u uitgelogd nadat u op verversen klikt.

Instructiefilmpje

Werkt u in Safari?

Ga naar naar het menu van uw browser, kies voor <Add to Home Screen> en klik op <Add>.

1. Ga naar de knop Exporteren

2. Kies voor de optie "Zet in beginscherm"

3. Kies voor "Voeg toe" om het icoontje op je beginscherm te zetten.

Hoe dit er precies uit ziet is afhankelijk van de versie van je besturingssysteem en de versie van de browser.

Wachtwoord wijzigen

Als ouder is het mogelijk om uw wachtwoord te wijzigen in de WebApp.

1. Open de WebApp
  2. Ga naar <Instellingen>
  3. Klik op <Wachtwoord wijzigen>

1. Voer het oude wachtwoord en het nieuwe wachtwoord (tweemaal) in.
  2. Klik op <Aanpassen>

Gepubliceeerd: 10/04/2020