Skip to main content

WebApp of Portal?

Portal

Welkom bij Zermelo

Als jouw school gebruik maakt van Zermelo roostersoftware dan kun je als leerling gebruik maken van de WebApp en het Zermelo Portal. Wat is het verschil? We leggen het je hier uit!

  • De WebApp gebruik je op je telefoon of tablet. Het portal open je het beste op een pc/laptop. Met de WebApp kun je altijd je rooster bekijken. Ook kun je je inschrijven voor keuzelessen als deze worden aangeboden op jouw school.
  • In het portal kun je je rooster bekijken, maar ook eventueel dat van anderen. In het portal kun je naast je rooster ook een keuzeformulier doorlopen om je vakkenpakket te kiezen.

WebApp

Je rooster bekijken

Je hebt de WebApp nodig als je je rooster wilt bekijken. Deze app kun je op je telefoon of tablet installeren. Je ziet daar altijd je actuele rooster. Zodra de roostermaker een wijziging heeft gemaakt in het rooster, zie je dat vrijwel meteen in de WebApp.

Je ziet het rooster van vandaag, maar je kan ook de hele week in één keer bekijken. Door te swipen, ga je een dag of week verder, of juist terug. Dit werkt ook zo als je de WebApp op de computer opent (door te klikken en slepen).

image.png

WebApp installeren

Hoe krijg je de Zermelo Webapp op je telefoon geïnstalleerd? Volg het stappenplan bij Webapp installeren

Inschrijven voor keuzelessen

Maakt jouw school gebruik van keuzelessen? Dan kan je je via de WebApp inschrijven voor een les. Wees er op tijd bij, want er zit een maximum aan het aantal leerlingen dat bij een les kan zijn.

Meer weten? We leggen hier verder uit hoe het werkt: Inschrijven voor keuzelessen

Portal

Je rooster bekijken

Inloggen bij het Zermelo Portal van jouw school werkt het beste op een computer. Je logt in via schoolnaam.zportal.nl.

Ook hier kun je je rooster bekijken. Maar je kan hier ook het rooster van een andere leerling of van een docent opvragen. Dit kan alleen als jouw school die optie heeft opengezet.

Vakkenpakket invullen

Als je op school een vakkenpakket moet kiezen, kan je dat in het Zermelo Portal doen. Hoe dat werkt, lees je hier verder: Vakkenpakket kiezen

Heb je hier vragen over, of problemen met inloggen? Neem dan contact op met de beheerder van het Zermelo Portal bij jou op school.