Skip to main content

Bestandsopslag: Bestanden delen met Zermelo

Starten met Zermelo

Er zijn verschillende situaties waarin u bestanden wilt delen met een Zermelo-medewerker. Dit kan bijvoorbeeld zijn als Zermelo uw school helpt bij het maken van het rooster of als er andere trajecten lopen. In het verleden werden deze bestanden vaak verstuurd via de e-mail, of werden deze opgeslagen in Google Drive.

Voor het overzicht en de veiligheid hebben we nu een apart systeem om bestanden te delen via Zermelo Bestanden!

Hoe werkt Zermelo Bestanden?

Bestand uploaden

Om Zermelo Bestanden te gebruiken, ontvangt u van een Zermelo medewerker een link met een wachtwoord. Deze link heeft een bepaalde geldigheidsduur.

image.png

Nadat u bent ingelogd, upload u bestanden door linksboven op het + symbool te klikken.

image.png

Desgewenst maakt u eerst een map aan. Mocht u bovenstaande opties niet zien, dan kan het zijn dat deze rechten voor u niet aangezet zijn.

Tip

Heeft u veel bestanden te versturen? Maak dan vooraf één gecomprimeerd bestand, zoals een zip-bestand.

Bestand downloaden

Als er bestanden voor u klaar staan om te downloaden, ziet u deze in beeld staan. Rechtsboven in beeld kunt u in één keer alle bestanden downloaden met de knop <Download all files>,

Om een enkel bestand te downloaden, klikt u op de drie puntjes aan de rechterkant van de bestandsregel. Er verschijnt dan een menu met opties. Dit kunnen minder opties zijn, afhankelijk van wat er voor u is ingesteld.

image.png

Gepubliceerd: 14/04/2022