Skip to main content

Zermelo Atlas - Artikelen / Roosteren / Atlas - Zermelo Support

Zermelo Atlas

Atlas, onmisbare hulp bij het roosteren

Het kost veel tijd om tot een goed schoolrooster te komen. Atlas kan voor uw organisatie een hoop werk uit handen nemen. Zonder dat u zelf iets hoeft te installeren of te beheren kunt u de opdracht geven tot het plaatsen of het optimaliseren van het rooster. Ook het maken van verschillende clusterschema’s kunt u Atlas toevertrouwen. Atlas roostert ook als de school dicht is en uw computer uit staat, en Atlas werkt desgewenst aan meerdere opdrachten tegelijk. U blijft altijd (online) op de hoogte van de voortgang en kunt op elk moment de resultaten inlezen en bekijken.

Atlas helpt u bij het hele proces, van het eerste clusterschema tot de laatste optimalisatie van uw rooster.

Roosters plaatsen

Atlas kan op een snelle manier (concept)roosters maken, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende plaatsingsstrategieën. Atlas roostert desgewenst een deel van uw rooster of uw volledige rooster.               

Roosters optimaliseren

Wanneer u een rooster heeft geplaatst, of wanneer er wijzigingen zijn geweest in uw bestaande rooster, kan Atlas dit rooster verbeteren. Hiervoor gebruikt hij verschillende slimme optimalisatie-strategieën.

Clusteren

Atlas kan op ieder gewenst moment uitstekende (proef)clusters opleveren en doet dat zonder problemen voor meerdere afdelingen tegelijkertijd. De clusters zijn niet alleen veel sneller klaar, maar door gebruik te maken van verschillende strategieën zijn de resultaten ook aanmerkelijk beter dan die in het verleden werden gehaald.


Waarom werken met Atlas?

                                               

Kostenefficiënt

Geen zorgen meer over voldoende rekencapaciteit of kostbare investeringen doen om deze rekencapaciteit te garanderen. Atlas is altijd beschikbaar, zodat u zich kunt richten op het maken van het beste rooster. U betaalt achteraf de uren die Atlas heeft gemaakt.

Tijdswinst

Terwijl Atlas één of meerdere opdrachten uitvoert kan de roostermaker tussentijdse resultaten bekijken en eventuele opmerkingen verwerken, zonder dat daarvoor het rooster- of clusterproces onderbroken hoeft te worden.

Kwaliteit

Atlas is niet alleen veel sneller klaar, maar omdat er gebruik gemaakt wordt van verschillende strategieën en moderne cloud computing is het resultaat ook aanmerkelijk beter.        

Overzichtelijk

Door Atlas de proefclusters en conceptroosters te laten maken, heeft u snel en eenvoudig inzicht in de mogelijkheden én onmogelijkheden van uw onderwijs- en personeelsbeleid.

Multitasken

Atlas kan aan meerdere opdrachten tegelijkertijd werken. Dit is handig wanneer u verantwoordelijk bent voor meerdere roosters of wanneer er meerdere roostermakers op uw school aanwezig zijn.

24/7

Atlas is altijd beschikbaar. Zowel overdag, ’s avonds als in het weekend. En ja, ook in de schoolvakanties. Ideaal om buiten de kantooruren een rooster eens goed te optimaliseren.