Skip to main content

Stappenplan ouderavond met peilweek - Artikelen / Ouderavond - Zermelo Support

Stappenplan ouderavond met peilweek

Inleiding

Met de module Ouderavond kunt u de gesprekken tussen ouders en docenten organiseren en inroosteren. Inschrijven van de ouders/verzorgers gaat via het Zermelo Portal of via een systeem wat gekoppeld is met het portal. Nadat u het rooster heeft gepubliceerd, kunnen de ouders inloggen om het rooster te bekijken.


Door Somtoday is een koppeling geschreven voor de Ouderavondmodule. De gehele organisatie en modellering van de ouderavond is voor u als roostermaker en verloopt zoals wij in deze handleiding beschrijven. 

De ouders hoeven echter geen toegang tot uw Zermelo portal te krijgen, maar maken gebruik van hun Somtoday account. Zij vullen daar hun gespreksaanvragen in en kunnen ook het rooster na publicatie zien. Meer informatie over het bewerkstelligen van deze koppeling vindt u op de pagina Ouderavond naar Somtoday (portal).

Peilweek

In het portal geeft u een peilweek aan de ouderavond mee. De lessenverdeling van die week is dan bepalend voor de gespreksmogelijkheden. 

Zijn uw gegevens in het portal bijgewerkt?

In verband met de verplichte peilweek, is het van groot belang dat uw lessenverdeling in het portal actueel is. Heeft u in de desktop wijzigingen aangebracht? Zorg er dan voor dat deze geüpload worden naar het portal! Ook de lesgroepindelingen en de pakketkeuzes dienen op orde te zijn.

Stappenplan ouderavond

In de bijlage onderaan deze pagina vindt u een pdf-bestand met een uitgewerkt stappenplan. Voor meer informatie verwijzen we naar onze handleiding.