Skip to main content

Het admin-account - Artikelen / Systeem- en applicatiebeheer - Zermelo Support

Het admin-account

Inleiding

Als u begint met Zermelo ontvangt u de inloggegevens voor het admin account van het portal. Dit is de gebruiker met als code admin. Dit account is niet bedoeld voor dagelijkse activiteiten. U gebruikt dit account voor het aanmaken van andere gebruikers en voor het aanpassen van instellingen. Het is de bedoeling dat elke gebruiker van het portal een eigen gebruikersnaam en wachtwoord heeft.


Admin van het portal

Het standaard admin-account gebruikt u dus niet voor dagelijkse activiteiten.

Als u admin (applicatiebeheerder) van het portal bent, zorgt u ervoor dat u een eigen account heeft, waarbij u uw gebruiker bij Beheer > Gebruikers het gebruikerstype Admin toekent. U heeft dan de admin-rechten van de schoolfunctie applicatiebeheerder op het portal.


Admin wachtwoord

Het kan zijn dat niemand van uw school toegang meer heeft tot een admin account. In dat geval kunt u contact opnemen met Zermelo. Nadat wij hebben vastgesteld dat u inderdaad gerechtigd bent om toegang te krijgen tot dit account kunnen wij uw wachtwoord resetten.

Gebruikersaccounts

Het door meerdere mensen gebruiken van één gebruikersaccount wordt niet ondersteund en kan tot dataverlies leiden. Maak dus niet accounts aan voor de "formatiebeheerder" of het "secretariaat" maar geef alle gebruikers hun eigen account met hun eigen afkorting of gebruikersnaam.

Admin-paneel

U kunt via Beheer > Admin-paneel > Instellingen een mededeling plaatsen op het login scherm. Dit doet u door de tekst in te voeren bij loginMessage. Dit is bijvoorbeeld handig om aan te geven welk gebruikersnaam en wachtwoord ze moeten invoeren of hoe ze hieraan moeten komen.