Skip to main content

Doorwerken na pensioensleeftijd - Artikelen / Formatie / Tutorials - Zermelo Support

Doorwerken na pensioensleeftijd

Authors list

Inleiding

Naast de standaard aanstellingen en verloven die op de bovenliggende pagina's zijn uitgewerkt, kunt u te maken krijgen met andere situaties. Een van die situaties kan zijn dat een docent doorwerkt na de pensioengerechtigde leeftijd. Hieronder leggen wij u uit hoe u dit verwerkt in het portal.

Personeel > Aanstellingen > Verloven


Verwerken persoonlijk budget

Een docent bereikt op 1 oktober van het nieuwe jaar de pensioengerechtigde leeftijd. Tot die tijd blijft hij in vaste dienst en heeft hij recht op de volledige bapo. Na 1 oktober blijft hij nog een paar jaar (als hij gezond blijft) doorwerken. Dat kan op school met jaarcontracten telkens tot 31 juli. Alleen is er dan geen recht meer op de eerste en tweede aanvulling, wel op de basisuren van het persoonlijk budget.

Hoe zet ik dit in het systeem?

  • de docent kan voor het hele jaar in het systeem met een aanstelling van 1,0 fte.
  • de berekening van het persoonlijk budget moet handmatig aangepast worden. U zult hier handmatig het eerste en tweede recht moeten verminderen en dit verwerken. Omdat het altijd om hele maanden gaat is dit geen probleem en is de berekening eenvoudig te maken. 
  • hij krijgt 50 uur basis, 2/12 van 120 uur dus 20 uur eerste aanvulling en 2/12 van 170 uur dus 28 uur. In totaal dus 98 uur. 
  • als hij dit inzet als verlof, is het een jaarverlof en gaat het van zijn totale werkinzet af.