Voorkeursinstellingen van ouders

Ouderavondrooster

U kunt tijdsblokken vastleggen als u met voorkeursinstellingen van ouders wilt werken. Met deze blokken kunnen ouders bij het aanvragen van gesprekken aangeven wanneer zij wel en niet beschikbaar zijn.

Instructiefilmpje

In dit korte filmpje wordt uitgelegd hoe u ouders voorkeuren kunt laten opgeven voor het ouderavondrooster. U ziet hoe dit ingesteld wordt in het Zermelo Portal en hoe de ouders de voorkeuren kunnen opgeven via de webapp.

Voorkeursinstellingen toevoegen

Als roostermaker van ouderavonden kunt u nu blokken van tijden definiƫren. Ouders kunnen vervolgens bij het aanvragen van de gesprekken, per tijdblok aangeven of ze wel of niet beschikbaar zijn.

1. Ga in het portal naar Ouders > Voorkeursinstellingen
  2. Selecteer eventueel eerste het project en de ouderavond
  3. Klik op de knop <Toevoegen>
  4. Geef een naam op

1. Klik op de bijbehorende tijden. De cellen worden nu blauw:

De ouders hebben straks in de webapp de mogelijkheid om per blok aan te geven of ze wel of niet beschikbaar zijn.

Via het menu kiest een ouder voor Ouderavonden. Hierin wordt de ouder stap voor stap door gespreksaanvragen geleid en kan hij bij Voorkeuren aangeven wanneer hij wel/niet beschikbaar is.

image.png image.png

Gepubliceeerd: 10/04/2020