Skip to main content

Gladiator

Atlas
We adviseren u gebruik te maken van Atlas in plaats van de Arena met Gladiatoren.
Atlas clustert, roostert met geoptimaliseerde automaten, kan meerdere opdrachten tegelijk uitvoeren en  u hoeft geen Gladiatoren te installeren. Atlas is een cloudoplossing en uw opdrachten blijven doorgaan als uw eigen computer uit staat.


Gladiatoren

De Gladiator is onderdeel van de Arena en optimaliseert op de achtergrond het rooster. Wilt u de Gladiator uitvoeren op uw eigen computer? Dan kunt u het beste de Gladiator installeren via de installer van Zermelo Desktop, en er voor kiezen de Gladiator in het systeemvak op te starten. Als u de Gladiator op andere computers wilt zetten kan dit ofwel met een geplande taak (aanbevolen vanaf 19.06) of als een service (via de 19.02 MSI). Zie ook onze handleiding over dit onderwerp.

Merk op dat het over het algemeen alleen nodig is om de Gladiatoren te updaten wanneer hieraan gerelateerde functionaliteit wordt aangepast. Mocht dit het geval zijn, dan wordt in de updatemail ook aangegeven dat een Gladiator update nodig is. Op dit moment is de laatste versie van de Gladiator die u nodig heeft de 19.07.0.

Laatste update Gladiator (20.07)32 bits msi
32 bits msi

Toelichting: Update Keuzelessen

Meest recente release (20.10)64 bits msi64 bits msiTer info: Gladiatoren op Windows 7 kunnen vanaf versie 19.03.2 vanwege Windows standaarden niet langer dan 3 dagen achtereenvolgend draaien. Het is aan te raden om te zorgen dat systemen regelmatig, bijvoorbeeld iedere nacht, opnieuw worden gestart. Op Windows 8 en hoger kan het Gladiatorproces vanaf versie 19.06.0 wél onbeperkt draaien.